Alege dintre numeroșii de pe platforma im-fine.app pe acela care ți se potrivește cel mai bine! Acest slogan acoperă ajutorul terapeutic oferit de la distanță, adică prin intermediul internetului. Asistența online poate lua forma consilierii, a coachingului, a intervenției de criză sau a psihoterapiei.
Psihoterapia se bazează pe cooperarea pe termen lung între terapeut și client, vizând o schimbare vizibilă a comportamentului sau a situației sale de viață, care este satisfăcătoare pentru persoana suferindă.
Consilierea psihologică și coaching-ul vizează furnizarea unui sprijin rapid și eficient. Intervenția în caz de criză, pe de altă parte, se referă la situații bruște, urgente, precum ar fi prezența gândurilor suicidare.
- Cum să alegi un psiholog online? Cât costã?
Ce să cauți atunci când cauți un psihoterapeut bun online? În primul rând, calificările și permisiunile pe care un psihoterapeut ar trebui să le împărtășească clienților viitori. În plus, site-ul web ar trebui să conțină informații cu privire la regulile de furnizare a consilierii sale (de exemplu, cât durează o ședință de consiliere și prin ce mediu este furnizat) și forma terapiei, precum și o listă de prețuri.
Asistența online este oferită în principal contra plată. Cât vom plăti pentru consilierea unui psihoterapeut online? Este demn de reținut faptul că prețurile vor depinde de mulți factori, inclusiv de competența, experiența și reputația specialistului, dar contează și orașul în/din care oferă consilierea psihologică, în ciuda faptului că oferă serviciul la distanță.
În medie, costul unei consultații sau sesiuni terapeutice, care durează de obicei 50 de minute, variază de la 100 lei la 250 lei. Cu toate acestea, merită să știm că mulți terapeuți oferă o consultație inițială gratuită, care durează de obicei 15-20 de minute. În acest timp, clientul potențial poate decide dacă terapeutul este compatibil cu el sau nu.
O condiție prealabilă pentru o consiliere eficientă terapeutică este sinceritatea absolută a solicitantuluiși adesea este nevoie de încredere pentru a ajunge acolo. Prin urmare, pacientul ar trebui să se asigure că niciun terț nu a fost în cameră în timpul psihoterapiei la distanță. Prezența membrilor gospodăriei poate provoca disconfort în tratarea subiectelor intime și, astfel, poate face dificilă pentru psihoterapeut să pună un diagnostic precis.
- Cum are loc o sesiune de psihoterapie online?
Se pot utiliza serviciile unui psihoterapeut online sub două forme:
- sincron (live);
- asincron (înregistrate, scrise și trimise ca e-mail).
- În primul caz, psihologul oferă sfaturi în timp real: printr-un chat video, chat audio sau scris sau chiar telefonic.
- În al doilea caz, el nu răspunde imediat, ci prin e-mail. Forma sincronă este cu siguranță mai recomandată, deoarece permite psihologului sau terapeutului să observe pacientul și, prin urmare, să vorbească direct. Acest tip de psihoterapie online este recomandată de majoritatea specialiștilor din domeniu.
- Merită să amintim și despre forumurile de pe internet
Este adevărat că majoritatea se bazează pe oameni cu probleme similare pentru a se ajuta reciproc, dar există și unele locuri de pe net (forumuri, grupuri private de pe Facebook) în care sfaturile sunt oferite de persoane calificate. Atunci când utilizezi un forum online, trebuie să ai în vedere faptul că informațiile furnizate acolo pot fi false sau chiar dăunătoare, deci ar trebui să alegi forumuri de încredere.
Aplicația I’m Fine poate fi descărcată din Play Store sau App Store și oferă acces resurse gratuite interesante:
– chatbot-ul pe subiecte diverse (depresie, anxietate, stres, relații, dezvoltare personală);
– lucrul în timpul pandemiei;
– accesul la un jurnal personal;
– diferite teste psihometrice;
– meditații ghidate pe diverse teme;
– articole de specialitate.
Descarcă această aplicație mobile valoroasă chiar acum!